Laks m. erter ,søtpotet og makaroni.

Her kommer en liten oppskrift til :) 

Laks eller ørret setter en fin smak på maten så egentlig så behøver man ikke så mye "smakstilsettninger" men litt dill er godt synes jeg . 

Jeg fant økologisk laks på Coop og sikret meg endel . De var pakket som de vanlige oppdelte filètene, 5 i en pakke.
Men egentlig her kan man bruke den fisken man vil og som man kan finne til en bra pris. Så man trenger ikke låse seg på 
at det må være laks. 
Det som er bra med fiskesorter som laks er at de hører til de fete fiskesortene og riktig fett trenger våre små

ca. 400 gr fisk. ( ca. 3 av de ferdig delte laksefilètene ) 
 2 dl makaroni , (eller  skruer , det skal uansett hakkes )
1 stor søtpotet
2 gulerøtter
2 dl erter (små grønne selskapserter) 
1 liten blomkål  
3 modne avocadoer  

0.5 dl oliven olje 
2 ss fersk hakket dill.

Kok grønnsakene møre, erter har man i kokevannet helt til slutt så de koker med bare noen få min.  
trekk fisken , husk å ikke koke fisk da blir den ofte tørr. Bare trekk den i kokende vann.
Kok makaronien, kjøl ned den med kaldt vann og bruk noe av den halve dl med oliven olje på dem.

Så kommer det an på hvor gammelt barnet her. Jeg lagde den nå til vårt lille barnebarn og da hakket jeg alt.
Ellers bruker dere stavmixer e.l.
Hakk og knus med gaffel og bland sammen ha i resten av olivenoljen og dillen. Avocadoen kan godt moses og blandes  i 
de porsjonene som skal fryses. Ellers så har man den i når man skal gi dem denne retten, den ser friskere ut om den ikke har 
vært frossen .  

Avocado er "super mat" for barn, det er en fet frukt som inneholder mye enumettet fett . Full av sunne fettsyrer. Den er rik på B.vitaminet folat og 
en god kilde til C vitamin. Inneholder også kalium.

Den er fin å bland i matretter, men også bare å gi moset før man legger på natten, da holden den lille seg god og mett gjennom natten.
Ellers er den god å blande med banan som ett mellommåltid eller som dessert :)  

her kommer også en idè for å lage en lettvinn middag med barnets ingredienser også til foreldrene. 

Lakse filèt fra samme pakke er vel igjen 2 . 
3 dl reker eller krepshaler . 
brokkoli 

kok 4 dl pasta skruer , avkjøl dem - ( eller så mye pasta dere vil ha, godt med tagliatelle også ) 

Fres 4 sjalottenløk hakket i en kjele m litt olivenolje . Ta av fra varmen bland i 3 dl cremefraiche
0,5gr safran - ha litt og rør , smak om dere ønsker mer. Jeg syns 0.5gr passer bra til 3 dl cremefraiche. 
Ha i reker eller/og krepshaler.  

Bland godt, ha i de avkjølte makaroniene. 
trekk laksen . kok brokkolien og legg opp på tallerkenen. 
Om dere bruker tagliatelle kan dere varme forsiktig på sausen men ikke kok pgr av at da blir rekene og krepsen som gummibiter :)  

Dette lager du samtidig som det andre.  

avocado, del den i to og legg en halvdel på hver tallerken.

Den sausen med reker og krepsehaler kan man ha som en forret eller kosemat på en Lørdag
ha røren oppi stekt butterdeig. Bruk da de frosne butterdeigsplatene, og riss inn ett spor med en skarp kniv ca. 1 cm innenfor kanten rundt hele.
Når du har stekt dem så blir det som ett lokk du kan skjære av.
hul ut dem litt og ha i den røren du har laget :) Det er kjempegodt ;)
Jeg kaller den Alain`s røre siden jeg lærte den av en franskmann , hans mor hadde drevet
pensjonat i en mannalder og hadde funnet den opp. Bare pass på at det skal smake safran av den ikke bare
ett lite hint.

Bon apetit :)

 

Koselig å spise med de små :) 




 


 


 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Laks m. erter ,søtpotet og makaroni.

30.03.2015 kl.16:01
Skrevet av mormorsbarnemat
Her kommer en liten oppskrift til :) Laks eller ørret setter en fin smak på maten så egentlig så behøver man ikke så mye "smakstilsettninger" men litt dill er godt synes jeg . Jeg fant økologisk ...
Bli medlem
hits