Kylling med søtpotet og aprikos

Hei hei 

Her kommer en ny oppskrift . Alle oppskriftene anbefaler jeg at man bruker økologiske råvarer.

Fra 6 mnd -
Økologisk søtpotet kan være vanskelig å få tak på , men ring litt rundt og spør i forskjellige butikker.
Be dem ta inn , det er vår etterspørsel som skaper marked for varer :)  

Kylling med Aprikos og naturris 

2 store kyllingfilèr - ca. 1 L vann , bruk lokk så ikke vannet fordamper. 
1 stor sötpotet
ett par håndfuller brokkoli buketter. ( kan sløyfes men inneholder mye sunt , les om den under ) 
4 tørkede aprikoser ( legg dem i vann ca. 3-4 timer för bruk
2 dl natur ris 
1/2 dl økologisk kaldpresset olivenolje eller 1 dl kokosmelk ( husk å ikke bruke light produkter til barn ) 

ca. 1/4 tsk kardemomme eller etter smak, sett til litt av gangen til du synes den smaker passe kardemomme. 

Kok kyllingfilètene i ca. 30 min. Se at de er 100% gjennomkokte, de må være helt hvite og ikke en eneste liten gnutte av rosa i .
Det er veldig viktig spesiellt når man lager mat til barn . Siden kylling kan gi både salmonella og Campylobacter som er den vanligste
bakterien man kan få gjennom kylling. Så være veldig nøye også med håndteringen av den. Vask hendene godt etter å ha tatt i den og
bruk ikke noe til det andre som den har vært i nærheten av når den er rå. Jeg tar mine direkte ut av fryseren og rett i gryta. 
Ikke kast vannet det er kraft nå . Skrell og del opp søtpoteten og kok den til den i kyllingvannet til den er mør. Ha i brokkolien de siste 10 min.  

Kok risen ( se under råd om koking av naturris ), bruk av kraften  - kjør aprikosen med stavmixer til den blir som purè. Eller hakk den veldig godt opp om man ikke har stavmixer eller annet den 
kan kjøres til purè .
Bland alt sammen og spe med kraften du har.

En litt annen variant, ta bort risen og sett til 4-5 vanlige poteter, spe med halvparten kraften og halvparten kokosmelk til den er passe. 
Kokosmelk kan også velges istedet for olivenolje. 
Denne retten kan også lages med laks. 
 

Nå kommer det an på hvor gammelt barnet er. Om barnet er 6 mnd kan man jo kjøre det til purè. Ved 8 mnd alder vil man gjerne ha litt som de kan
tyggetrene på . Da hakker man :) Så hakk det til den konsistensen som ditt barn liker. 

koke naturris : 2 dl ris - 5 dl kraft - sett platen på fullt og når det akkurat har begynt å koke , altså det bobler - Så settes varmen ned til laveste styrke. 
la det koke under lokk i 30 min.  Koker man naturris som vanlig ris blir den for hard. 

 Om Brokkoli : Brokkoli er rik på vitamin C. Den er også en kilde til vitamin K, kostfiber og B-vitaminet folat. Innholdet av sterke antioksidanter og andre helsebringe plantestoffer, såkalte fytokjemikalier, er svært høyt. De viktigste fytokjemikaliene i brokkoli er glukosinolater og tiocyanater som begge inneholder svovel. Mange ernæringseksperter kaller brokkolien for en supermatvare fordi den er så sunn.

Frys ned i porsjoner som er passe til ditt barn. 

 Her er ett bilde av en liten matproduksjon jeg gjorde til han når han var 5 mnd. Lagde da 5 forskjellige retter , siden når man først er igang så koker man 
foreksempel Kålrot, søtpotet, gulrot, potet , blomkål og brokkoli sammen , de to siste bare med de siste 20 min. Og bruker de forskjellige i ulike retter.
Her hadde jeg retter med kyllingfilèt, laks, elgkjött . Jeg har tilgang til elgkjøtt så det brukes mye siden det er hvertfall 100% økologisk :)
Ett lite apropo om elgkjøttet. Jeg deler elgen selv og passer godt på at det skjæres langt rundt der kulen har gått inn, siden det har jo kommet frem at blyet spres seg i nærheten av skuddhullet. Så jeg tar bort ett stor stykke rundt. Så deler du ikke selv, så ta kjøtt til barnet fra andre deler av elgen der den ikke har blitt skutt.
Nå gir jeg meg for denne gangen :)

hilsen mormor Cissi  

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Kylling med søtpotet og aprikos

21.03.2015 kl.09:15
Skrevet av mormorsbarnemat
Hei hei Her kommer en ny oppskrift . Alle oppskriftene anbefaler jeg at man bruker økologiske råvarer. Fra 6 mnd - Økologisk søtpotet kan være vanskelig å få tak på , men ring litt rundt og spør ...
Bli medlem
hits